Nieuwe opleiding voor kaderartsen astma en copd start in voorjaar 2018

De zorg rondom astma en COPD is voortdurend in ontwikkeling. Het bijhouden en implementeren van nieuwe inzichten op het gebied van preventie, diagnostiek en behandeling vormen een grote uitdaging voor de eerste lijn.

Het NHG leidt al meer dan 10 jaar huisartsen op tot experts op het gebied van astma en COPD door het aanbieden van een kaderopleiding. Kaderhuisartsen spelen een belangrijke rol bij het verbeteren van de kwaliteit van zorg rondom patiënten met astma en COPD. Dit doen ze door het initiëren van innovatieve projecten, het bevorderen van (transmurale) samenwerking en het bijscholen van eerstelijns collega’s. Innoveren, samenwerken, presenteren, leiderschap, onderhandelen, evidence-based werken, consultatie bieden, netwerken: de kaderhuisarts is van alle markten thuis. Het trainen van deze vaardigheden en kwaliteiten komt naast medisch-inhoudelijke verdieping uitgebreid aan bod in de kaderopleiding Astma en COPD. Kaderhuisartsen dragen zo bij aan een sterke eerstelijns zorg.

In 2018 start een nieuwe groep huisartsen met de NHG Kaderopleiding Astma en COPD. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar.

Nieuwsgierig geworden? https://www.nhg.org/scholing/kaderopleiding-astma-copd

Of neem contact op met de coördinator Erik.Bischoff@radboudumc.nl