Het landelijk zorgpad COPD versie 1.0 nu in te zien

Het transmuraal zorgpad COPD longaanval met ziekenhuisopname beschrijft de zorg voor patiënten met COPD die zijn opgenomen in het ziekenhuis voor een longaanval.

Het gaat hierbij om de zorg tijdens de ziekenhuisopname, maar ook de zorg na ontslag. Continuïteit van zorg en een goede interdisciplinaire samenwerking staan centraal. Dit zorgpad beoogt het aantal longaanval ligdagen voor COPD-patiënten in 5 jaar te reduceren met 25%, met gelijke, dan wel verbeterde kwaliteit van leven en patiënttevredenheid. Het zorgpad is beschreven in opeenvolgende interventies die weergegeven zijn in de tijd en onderverdeeld in 10 elementen.

Zorgpad 10 elementen.png

 In 2015 is versie 1.0 van het landelijk zorgpad ontwikkeld door een transmurale werkgroep van de LAN. Dit concept zorgpad zal vervolgens in 2016 en 2017 worden uitgetest in 8 pilotregio’s verspreid over het hele land. De ervaringen van de pilotregio’s en de resultaten van de analyses zullen gebruikt worden om tot versie 2.0 te komen van het landelijk zorgpad. Eind 2017 stellen de leden van de LAN deze verbeterde versie vast en zal het zorgpad vanaf 2018 landelijk geïmplementeerd worden. Voorafgaand aan deze datum zal het zorgpad versie 1.0 gezien worden als werkdocument.

Zorgpad versie 1.0 is nu beschikbaar en tevens aan te vragen in boekvorm via info@longalliantie.nl.

Bron: LAN